Hjem > Nyheter > Bransjenyheter

Hva er forskjellen mellom dot peen og vibropeen?

2023-10-19

Bådeprikkpennog vibropeen-markeringsteknikker innebærer å lage et merke på en overflate ved å slå den med en pekepenn eller en nål. Måten pinnen eller pennen drives på, er imidlertid der de to tilnærmingene divergerer mest.


Når en pinne i enprikk tissn systemet er drevet, enten elektrisk eller pneumatisk, det påvirker overflaten for å produsere en serie prikker som kommer sammen for å lage et merke. Dette etterlater et tydelig preg på overflaten.


En piezoelektrisk vibrator driver pinnen i en vibropeen-enhet. Rask pinnevibrasjon fører til at en kontinuerlig linje vises på overflaten. Som et resultat blir merket laget av en kontinuerlig vibrasjon i motsetning til en sekvens av inntrykk, noe som gjør det mindre merkbart, men mer spenstig.


Den spesielle applikasjonen og det tilsiktede resultatet avgjør hvilken av de toprikkpennog vibropeen å bruke. Mens vibropeen fungerer bedre for subtile, langvarige markeringer som passer for alvorlige situasjoner, fungerer dot peen bedre for fremtredende, lett lesbare merker.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept